miercuri, 23 ianuarie 2013

Pulpa de porc la cuptor in sos dulce acrisor







Se ia o bucata de pulpa de porc ( ce am folosit eu avea un kg ), se spala si ,cu un cutit cu varf ascutit, se inteapa din loc in loc.Se pune intr-o tava ce merge la cuptor.
Separat se face un amestec din 3 linguri sos de soia, 3 linguri otet balsamic, 2 linguri ulei de masline, 2 lingurite miere, 2 lingurite usturoi granulat, 1/2 lingurita rozmarin macinat, 1/2 lingurita cimbru, o lingurita busuioc, jumatate cana apa, sare si piper dupa gust. Acest amestec se toarna peste carne, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit. Se lasa cam o ora si jumatate,dupa care se ia folia si se mai lasa tava in cuptor inca o ora, stropind carnea , din cand in cand, cu sosul format.








Niste cartofi copti in coaja sunt garnitura perfecta :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...