marți, 29 ianuarie 2013

Prajitura cu mere si ciocolata







Va place ciocolata? Incercati aceasta prajitura :)

Ingrediente:

3 mere
un ou
9 linguri zahar
9 linguri ulei
100 ml. suc de portocale
o lingura cacao
12 linguri faina
un praf de copt
o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
o jumatate lingurita scortisoara

Pentru glazura:
300 g. ciocolara
3 linguri apa
100 g. margarina sau unt

Se amesteca oul cu zaharul, uleiul, sucul de portocale,praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Se adauga merele rase, cacaua si faina . Se amesteca bine si se pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru jumatate de ora (inainte de a scoate prajitura din cuptor, se incearca cu cutitul sau scobitoarea).
Separat, se topeste ciocolata cu apa. Se adauga margarina si se amesteca pana aceasta se topeste si glazura devine omogena. Adaugam aceasta glazura fierbinte peste prajitura si nivelam. Lasam sa se raceasca si apoi feliem.






Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...