vineri, 15 februarie 2013

Macrou la cuptor cu sos de smantana









Am folosit cuptorul cu halogen pentru acest preparat,dar se poate face si la cuptorul electric normal. La cel cu gaz trebuie acoperita tava,in prima faza,cu folie de aluminiu si s-ar putea sa nu fie la fel de rumen.

Ingrediente:

500 g. macrou
3 linguri ulei
2 linguri smantana
o lingura faina
zeama de la o lamaie
4 catei de usturoi ( mai maricei)
sare

Pestele se curata,se taie in bucati,se sareaza si se da prin faina. Se pune uleiul intr-o tava si se aseaza bucatile de peste. Se introduce tava in cuptor,la 200 grade si se lasa pana ce pestele se rumeneste.
Separat,se amesteca usturoiul cu zeama de lamaie si smantana. Dupa ce pestele s-a rumenit,se adauga sosul de smantana si se mai lasa in cuptor,la 170 grade, inca un sfert de ora. Se serveste cald.
Daca nu va place prea acrisor,injumatatiti zeama de lamaie.
Se poate folosi si un alt fel de peste,dar noua ne place macroul pentru ca are foarte putine oase.






Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...