sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Prajitura cu mere








 Ingrediente:

2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
9 linguri faina
un praf de copt
2 pliculete zahar vanilat

pt. umplutura:

1 kg. mere
5 linguri de zahar
o lingura gris
jumatate lingurita scortisoara, ca sa nu fie prea intensa aroma

Ingredientele sunt pentru o tava mica.

Se curata merele,se dau pe razatoare si se dinstuie impreuna cu zaharul si scortisoara. Puteti pune si putin suc de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Dupa ce s-au inmuiat, se iau de pe foc,se adauga grisul si se lasa sa se raceasca.
Separat,se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat,pana se albesc. Se adauga,pe rand, uleiul,laptele, faina si praful de copt. Se pune jumatate din compozitie intr-o tava si se baga la cuptor,pentru 10 minute. Se scoate si se adauga merele si cealalta jumatate de compozitie. Se da la cuptor, cam 40 minute, pana devine aurie. Inainte de a scoate prajitura din cuptor,se incearca , ca sa fiti siguri ca este coapta.
Este foarte usor de facut.









Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...