luni, 7 ianuarie 2013

Friptura de porc cu vin rosu






Ingrediente:

un kg pulpa de porc
sare
boia de ardei dulce
usturoi granulat
busuioc uscat
rozmarin maruntit
foi de dafin
jumatate cana vin rosu
jumatate cana apa
ulei masline


Se spala carnea si se feliaza. Se taie feliile mai groase,pentru ca o sa mai scada.
Se unge cu ulei vasul in care se prepara ( eu am folosit unul termorezistent cu capac,dar se poate utiliza si o tava normala si se acopera cu folie de aluminiu) si se aseaza bucatile de carne. Separat se amesteca sarea,dupa gust, cu o lingurita de boia, doua de usturoi granulat, jumatate lingurita rozmarin macinat si o lingurita busuioc. Se presara amestecul peste carne, se adauga foile de dafin ( eu am pus 4 foi mici), apa si vinul, se acopera cu capac sau folie si se da la cuptot . Se lasa acoperita, la foc potrivit, cam o ora si descoperita cam jumatate de ora, timp in care mai stropeste carnea cu sosul format.

Pofta buna :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...