miercuri, 6 februarie 2013

Tarta cu urda si gem de capsuni







Ingrediente:

un aluat fraged- reteta este aici
500 g. urda
un ou
5 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
4-5 linguri de gem de capsuni

Se amesteca bine urda cu oul,zaharul si zaharul vanilat.
Se ia trei sferturi din aluat si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava ( eu am folosit una rotunda,de 28 cm) si se inteapa cu furculita. Daca aveti tava speciala pentru tarta, e si mai bine. Se adauga urda si se niveleaza,iar deasupra se intinde gemul.
Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste tarta.

Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Nu scoateti tarta din tava,oricat de mare ar fi tentatia :) , pana nu se raceste.  





Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...