duminică, 5 mai 2013

Pasca cu urda







Ingrediente:
Pt. aluat:
550 g. faina alba
250 ml. lapte
80 g. unt
180 g. zahar
2 galbenusuri
o linurita rasa de sare
un plic drojdie
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
un plic zahar vanilat

Pt. umplutura:
500 g. urda
8 linguri de zahar
2 oua
o esenta de rom
o esenta de vanile
100 g. stafide
o lingura gris

Pt. uns:
 un ou + o lingura de lapte


Aluatul l-am facut in masina de paine. Se pun in cuva ingredientele lichide apoi cele solide si, la sfarsit, drojdia. Se porneste masina si dupa o ora si jumatate avem aluatul :)
Intre timp pregatim o tava rotunda cu hartie de copt.
Impartim aluatul in doua. O parte o intindem pe fundul tavii,cu mana, iar cealalta parte o impartim in trei din care facem trei rulouri. Acestea le impletim si impletitura rezultata o asezam in tava, peste foaia de aluat, de jur imprejur, ca o cununa. Lasam sa creasca, cam 30-45 min., timp in care pregatim umplutura. Sfaramam bine urda, adaugam zaharul, esentele, stafidele, ouale, grisul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Dupa ce pasca a crescut, adaugam umplutura in mijloc. Batem un ou cu o lingura de lapte si, cu ajutorul unei pensule,ungem aluatul. Introducem pasca in cuptorul preincalzit si o lasam acolo, la foc potrivit ( intre mic si mediu) cam o ora, poate si mai mult, in functie de cuptor. O putem incerca inainte de a o scoate pentru a fi siguri ca este coapta -intepam aluatul cu un cutit, care trebuie sa iasa curat daca pasca e facuta.
Se poate unge cu miere,dar imediat dupa ce am scos-o di cuptor, cat este inca fierbinte.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...