vineri, 22 februarie 2013

Crostata cu gem de capsuni si nuca





Aceasta este reteta mamei mele.......de fapt,ea a facut-o :)



Ingrediente:

300 g. faina
100 g margarina
3 linguri ulei de masline
100 g zahar
jumatate lingurita sare
un ou
un plic praf de copt
un borcan de gem de capsuni si 4 linguri de nuca macinata

Se amesteca gemul cu nuca si se lasa deoparte.
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul, margarina taiata in bucati si uleiul amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa macar 30 min.
Dupa ce a stat la rece,aluatul se scoate pe blatul de lucru,infainat,se ia trei sferturi din el si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava si se inteapa cu furculita,din loc in loc. Se adauga amestecul de gem cu nuca,iar din restul de aluat se fac rulouri subtiri ce se pun peste umplutura,ca un grilaj. Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Se lasa sa se raceasca inainte de a taia.





Pofta buna !

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...