marți, 29 ianuarie 2013

Musaca de cartofi







Multe calorii........dar merita ! :)

Recomand folosirea unui vas termorezistent ,cu capac. 

Ingrediente:

600 g. carne tocata ( eu am folosit amestec de porc cu vita)
o ceapa
2-3 catei de usturoi
o cescuta de vin rosu
o cana de bulion
sare,piper, boia
6 cartofi potriviti
3 oua
3 linguri de smantana

Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga usturoiul pisat, boia, sare, piper ( acestea trei dupa gust), carnea, vinul si se dinstuie pana isi schimba carnea culoarea. Se adauga bulionul si se lasa sa fiarba, la foc mai mic, cam un sfert de ora. Nu trebuie sa fie prea uscata.
Separat, se taie cartofii in felii subtiri ( eu am folosit o razatoare pentru asta).
Se unge vasul cu putin ulei si se incepe cu aranjarea unui strat de cartofi, apoi unul de carne - facem asta de cate ori este nevoie, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.
Se bat ouale, se amesteca cu smantana si se adauga peste cartofi. Se acopera vasul si se da la cuptor unde se lasa o ora. Se scoate, se ia capacul si se mai pune in cuptor, ca sa se rumeneasca.
Puteti sa o serviti cu parmezan ras, cascaval sau smantana. Ori, daca preferati, cu muraturi. Oricum ar fi, e gustoasa :)







Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...