vineri, 1 februarie 2013

Ciorba de cartofi, fara carne







Ingrediente:

2 morcovi
o radacina de patrunjel - mai mare
o ceapa
5 cartofi
sare
o lingura de ulei
un ou
2 linguri smantana
bors sau sare de lamaie, pentru acrit
fidea








Se pune uleiul intr-o oala pentru ciorba si se adauga ceapa ,taiata marunt. Se dinstuie ceapa,nu se prajeste, pana devine sticloasa. Se adauga o cana de apa calda si se lasa sa fiarba incet.
Se taie in bucatele si celelalte legume si se adauga peste ceapa. Se pun cam 2 L. de apa calda, sare si se lasa sa fiarba.
Intr-un castron se bate oul cu cele doua linguri de smantana. Dupa ce legumele au fiert, se adauga borsul sau sarea de lamaie, dupa gust, fideaua ( eu am pus cam doua linguri) si oul cu smantana ( adaugati cateva linguri de zeama din ciorba in castronul cu ou si smantana,pana cand compozitia se incalzeste usor,abia apoi adaugati in ciorba). Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga frunze de patrunjel si se opreste focul. Se acopera cu capac si se lasa sa se odihneasca putin inainte de a o servi.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...