Fericirea nu poate fi cumparata cu bani si dragostea nu poate fi dobandita cu forta. - Emile Zola
sâmbătă, 9 februarie 2013
Friptura simpla din ceafa de porc
Ingrediente:
1 kg. ceafa de porc
o capatana de usturoi
3 foi de dafin
o lingurita boia de ardei ( iute sau dulce)
sare
piper boabe
2 linguri de ulei
Se taie carnea in bucati maricele,dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita,se adauga carnea, foile de dafin, boiaua, sarea, boabele de piper ( cam o lingurita) si se adauga apa,atat cat sa acopere carnea. Se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga usturiul taiat felii. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa si incepe sa sfaraie uleiul.
Carne este foarte moale,se topeste in gura.
Puteti adauga o garnitura de cartofi piure, o salata de varza sau o puteti consuma asa,simpla. Mie imi place cu castraveti murati :) Este,pur si simplu,delicioasa.
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu