luni, 4 februarie 2013

Pizza cu sunca,salam si ciuperci








Ingrediente pentru aluat:

Ingredientele sunt pentru doua pizze.


500 g. faina
250 ml. apa calduta
o lingura rasa drojdie uscata
o lingurita sare
o lingura ulei de masline

Se framanta un aluat,cu mana sau, ca sa fie mai usor, cu masina de facut paine. Daca folositi masina, adaugati in cuva ingredientele lichide,apoi cele solide si la sfarsit drojdia.
Daca framantati cu mana, asezati faina intr-un castron si faceti o groapa in mijloc. Puneti sarea, uleiul si apa amestecata cu drojdia ( daca se specifica pe ambalaj ca trebuie dizolvata, daca nu,se amesteca cu faina). Se incepe amestecarea ingredientelor din mijloc, incorporand treptat toata faina. Se lasa sa creasca si, dupa ce se dubleaza, se rastoarna pe planseta de lucru infainata. Se presara putina faina si pe deasupra, se framanta si se imparte in doua. Se ia o bucata,se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava. Va recomand o tava teflonata pentru pizza, cu gauri.
Peste aluat se pune bulion ( nu va zgarciti,dar nici nu exagerati), salam uscat,sunca presata, ciuperci(de preferat proaspete,dar sunt bune si cele din conserva) si deasupra se adauga mozzarella sau cascaval ras. Salamul, sunca si ciupercile trebuie taiate in felii subtiri,iar ca si cantitate,puneti in functie de gust.
Se introduce pizza in cuptor, la foc mare si se lasa cam 15 minute.

Cealalta bucata de aluat se poate pastra in frigider,pana a doua zi, invelit in folie.



Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...