joi, 24 aprilie 2014

Prajitura desteapta






O minunatie ce se separa singura in cuptor devenind o prajitura cu trei straturi. Are la mijloc o crema ce seamana cu budinca. Delicioasa!


Ingrediente:

9 oua
1 l lapte caldut
200 g  margarina topita si racita
250 g zahar
200 g faina
un praf de sare
o esenta vanilie
2 plicuri zahar vanilat

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul vanilat.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin albicioase. Se adauga margarina, topita si racita, amestecand bine pana se omogenizeaza, apoi adaugam faina, putin cate putin, amestecand mereu. Dupa ce toata faina a fost incorporata se adauga laptele, putin caldut, incet, amestecand mereu.Adaugam albusurile si amestecam usor pana sunt inglobate total. Rezulta o compozitie lichida.
Pregatim o tava, una normala nu mare, cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul incalzit unde o lasam, la foc mic, cam o ora si 10 min. Oprim cuptorul si lasam prajitura sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si gata, numai buna de servit.

Pofta buna!




       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...