miercuri, 12 decembrie 2012

Cozonac cu ciocolata , pufos si aromat







 Ingrediente:
2 oua
140 g unt topit
80 ml lapte
3 linguri zahar
o lingurita sare
370 g faina
un plic drojdie
100 g ciocolata
o esenta de rom
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala

Aluatul l-am preparat in masina de paine. Se pun ingredientele in cuva masinii in urmatoarea ordine: ouale,untul topit si racit,laptele, zaharul, sarea, esenta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala,faina si drojdia,dupa care se porneste masina pe programul de framantat.
Dupa terminarea programului se scoate aluatul pe o suprafata de lucru ( este un aluat moale si elastic) si se incorporeaza ciocolata ce a fost taiata in bucatele.  Se pune in tava pregatita cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa cam 30-40 minunte,la foc potrivit.
Se taie dupa ce s-a racit.




Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...