joi, 8 decembrie 2011

Paine impletita






INGREDIENTE:

400 g faina alba
210 ml.lapte
50 g margarina
60 ml. apa
un plic drojdie
o lingurita sare si una de zahar
un ou si doua linguri de lapte pentru uns







Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru framantare. Dupa incheierea programului se mai lasa sa creasca putin,cam jumatate de ora.







Aluatul se rastoarna pe un blat de lucru infainat si se imparte in trei bucati din care se fac trei suluri. Acestea se unesc la un capat si se impletesc. Painea se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca. Intre timp se bate un ou cu doua linguri de lapte,amestec cu care se unge painea inainte de a o introduce la cuptor.









Se coace la foc potrivit aproximativ o ora.




Este foarte pufoasa si gustoasa. Pofta buna :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...