miercuri, 21 decembrie 2011

Alivenci moldovenesti



Este o reteta foarte simpla si gustoasa.

Ingrediente:
200 g branza dulce de vaci
200 g telemea de oi
7 linguri malai
o lingura faina integrala
3 oua
un iaurt de 150 g
2 linguri ulei de masline

Cele doua feluri de branza,se amesteca cu ouale,iaurtul si uleiul.Se adauga faina integrala si malaiul amestecand mereu pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de chec( eu am folosit una de silicon si nu am mai uns-o,dar o tava normala trebuie unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina) si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.


Se lasa cam 40 minute,la foc potrivit,verificand din cand in cand.


Se serveste cu smantana sau iaurt,dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...