sâmbătă, 20 decembrie 2014

Piftie ( Racituri, Cotoroage)





Nu exista iarna fara cotoroage, cel putin nu in Banat :) . Este usor de facut, dar ia destul de mult timp.

Ingrediente:

3 picioare de porc ( deja celebri adidasi)
o bucata rasol de poc ( partea de sus a piciorului de porc)
500 g. pulpa de porc
o capatana usturoi ( sau mai mult, depinde de gust)
foi de dafin
piper boabe
sare
si, bineinteles, apa

Intr-o oala incapatoare se aseaza picioarele, carnea, rasolul, foile de dafin ( eu am pus 4 bucati), piperul boabe si jumatate din capatana de usturoi ( catei taiati in jumatate), sare ( atentie sa nu puneti prea multa, mai bine se mai adauga la sfarsit) si se acopera cu apa ( cam 4 litri, o sa scada mult pana la sfarsit). Se lasa sa fiarba in jur de 4 ore. La sfarsit apa a scazut cam la jumatate. Spre final se adauga si restul de usturoi, tocat si se mai lasa sa dea un clocot. Se  scoate carnea, se portioneaza si se aseaza in castroane. Zeama se strecoara si si toarna peste carne. Se lasa la rece, cateva ore, apoi sunt numai bune de papat :).

Pofta buna!
P.S.  La final, inainte de a opri focul, se face o verificare : se pun cateva linguri de zeama intr-o canita si se pune in frigider. Dupa jumatate de ora se verifica daca s-a inchegat. Daca nu este inchegata, inseamna ca mai trebuie lasat sa fiarba.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...