marți, 4 iunie 2013

Pilaf de orez cu mazare, porumb si carne de pui





Ingrediente:

6 pulpe de pui ( in cazul meu inferioare, ca din acestea am avut)
un bol de orez integral ( sau de care exista in dulap)
un morcov mare sau doi mai mici
4 buc. de ceapa verde
4 linguri de porumb ( boabe din conserva)
4 linguri de mazare ( in cazul meu congelata)
patrunjel frunze ( daca este proaspat, daca nu cam doua lingurite de patrunjel uscat)
sare, piper, boia dupa gust
o lingura de ulei

Pentru inceput se fierb pulpele si se alege carnea de pe oase, iar zeama se pastreaza.
Se pune uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa, morcovii, condimentele, frunzele de patrunjel, carnea si se calesc putin dupa care se pun si restul ingredientelor-orezul, mazarea si porumbul. Se adauga patru boluri din zeama de carne ( eu asa masor, la un bol de orez-patru de apa, ca sa nu fie foarte uscat), se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mai puternic pana incepe sa clocoteasca, dupa care se reduce la foc mai mic si se lasa aproximativ o ora . Cand este gata, imediat dupa ce s-a oprit focul, se amesteca ( nu trebuie sa fie uscat dar nici sa balteasca in zeama ).
Va recomand sa presarati, cand il serviti, putin parmezan ras. E delicios :)

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...