Ingrediente:
500 g. fasole alba boabe
un pastarnac
un morcov mare sau doi mai micuti
4 catei de usturoi
2-3 cepe rosii
ulei
sare
boia dulce
Se pune fasolea la inmuiat ( cu apa calda ) si se lasa cateva ore sau de seara pana dimineata, dupa care se strecoara si se pune la fiert. Dupa cateva clocote aruncam apa si punem din nou fasolea la fiert, cu apa fierbinte. Adaugam si pastarcacul cu morcovul, sare si lasam sa fiarba foarte bine, pana cand fasolea este moale. Strecuram fasolea si zarzavatul ( pe care o sa-l punem separat - eu nu-l amestec cu fasolea) dar pastram apa in care au fiert. Pasam fasolea adaugand doua-trei linguri de ulei, usturoiul pisat si cate putin din apa in care a fiert, pana obtinem consistenta dorita.
Separat punem ulei la incins si taiem ceapa julien. Cand uleiul este bine incins adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, pana devine moale dar fara sa o ardem, dupa care adaugam o lingurita de boia. Adaugam ceapa cu uleiul peste fasole.
Face echipa buna cu o salata de varza murata :).
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu