duminică, 26 mai 2013

Gogosi aromate




Ingrediente:

200 ml.lapte caldut
2 oua
2 plicuri drojdie
80 g. unt topit si racit
o esenta de rom
o esenta de vanilie
120 g zahar
o lingurita sare
650 g. faina alba

Aluatul l-am preparat in masina de paine. Se pun ingredientele in cuva masinii in urmatoarea ordine: ouale,untul topit si racit,laptele, zaharul, sarea, esentele,faina si drojdia,dupa care se porneste masina pe programul de framantat. Dupa terminarea programului, rasturnam aluatul pe o suprafata de lucru  infainata si intindem o foaie ,cam de 1 cm, sa nu fie foarte subtire. Taiem aluatul, cu ajutorul unui pahar, a unei forme rotunde,sau orice alta forma, formand gogosile. La mai lasam putin sa creasca dupa care le prajim in ulei incins. Pe fundul vasului in care scoatem gogosile, punem servetele ca sa se absoarba uleiul. Le trecem prin zahar pudra si gata, sunt numai bune de infulecat :).



Pofta buna!

Pentru reteta m-am inspirat de aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...