miercuri, 4 decembrie 2013

Pizza din paine





Sau cum sa nu arunci painea mai veche si sa folosesti ce ai prin frigider :)

Pentru reteta aceasta nu o sa dau cantitati. Se poate face cu orice  "bunatati" aveti la indemana si folosind atat cat va place.

Se aseaza o folie de aluminiu intr-o tava care merge la cuptor. Se unge bine cu ulei sau unt. Feliile de paine se trec prin lapte si se aseaza in tava, incercand sa lasati cat mai putin spatiu liber intre ele. Peste paine se pune sos de rosii, se presara putin busuioc si se aseaza "bunatatile" :). Eu am pus sunca presata, kaiser si cateva felii de carnati de casa. Daca aveam mai puneam ciuperci si masline. Peste toate "bunatatile" se adauga cascaval ras amestecat cu telemea. Se bat niste oua, eu am pus doua, se toarna peste pizza si se da la cuptor. Lasam cam 20-30 minute, sa se amestece bine aromele, se lasa sa se racoreasca, se feliaza si se serveste.



Pofta buna!

luni, 2 decembrie 2013

Clafoutis cu visine






Ingrediente:

500 g.visine,
4 oua,
150 g. zahar,
125 g.faina,
250 ml. lapte,
doua pliculete zahar vanilat,
un varf de cutit sare.

Se scurg bine visinele si se aseaza intr-o tava rotunda, tapetata cu unt ( eu am folosit una de silicon si nu am mai folosit unt).
Separat, de amesteca bine ouale cu zaharul, faina, zaharul vanilat si sarea, iar la sfarsit se adauga laptele, amestecand usor. Compozitia se toarna peste visine si se da la cuptor, 180 grade, aproximativ 35-40 min.
Este o minunatie de prajitura, usor de preparat si tare gustoasa :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...