luni, 17 decembrie 2012

Paine integrala









Ingrediente:
300 g. faina integrala
200 g faina alba
o lingura margarina sau unt
o lingurita sare
o lingurita miere
un plic drojdie
200 ml. apa
100 ml. lapte

 Pentru preparare am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare:margarina,apa si laptele caldut, sarea,mierea, faina, drojdia si se porneste programul de framantat. Dupa terminarea programului se rastoarna aluatul pe un blat de lucru si se modeleaza. Eu doar l-am rulat si l-am pus intr-o tava de cozonac,pe hartie de copt. Se mai lasa cam 30 minute sa creasca dupa care se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa cam o ora, la foc potrivit.





joi, 13 decembrie 2012

Pulpe de pui cu portocale si mere






Ingrediente:

6 pulpe pui inferioare
suc de la o portocala
o lingurita de miere
3 linguri ulei de masline
boia dulce
usturoi granulat
sare
un mar


Se spala pulpele si se aseaza intr-un vas termorezistent cu capac. Separat se amesteca sucul de portocale cu mierea, o lingurita boia,o lingurita usturoi granulat,o lingurita sare, uleiul de masline, o ceasca de apa si se adauga peste pulpe. Se curata marul si se taie in felii care se pun peste pulpe .



Se acopera vasul si se pune in cuptorul incalzit. Se lasa cam 40 minute la foc potrivit dupa care se scoate din cuptor si se stropesc pulpele cu sosul format.Se mai lasa in cuptor, descoperite, cam 15 min.
Se poate folosi o garnitura de orez .



Pofta buna.

miercuri, 12 decembrie 2012

Pulpa de porc la cuptor









Ingrediente:

O bucata pulpa de porc,pana intr-un kg
sare
busuioc uscat
rozmarin maruntit
boia dulce
usturoi granulat
o lingura ulei masline

Se spala bucata de carne, se aseaza in tava ( eu am folosit un vas de lut) si se adauga o cana de apa.
Separat se amesteca o lingurita de boia cu doua lingurite de usturoi granulat, o lingurita busuioc,jumatate lingurita rozmarin si sare dupa gust ( eu am pus jumatate de lingurita). Acest amestec se adauga peste carne si se stropeste cu ulei de masline. Se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce in cuprorul incalzit. Se lasa o ora si jumatate, la foc potrivit, dupa care se ia folia de aluminiu, se stropeste carnea cu sosul format si se mai lasa cam 20 minute ca sa se rumeneasca.
Se serveste cu orice garitura se doreste. E delicioasa cu cartofi la cuptor si niste muraturi :)

Pofta buna !

Cozonac cu ciocolata , pufos si aromat







 Ingrediente:
2 oua
140 g unt topit
80 ml lapte
3 linguri zahar
o lingurita sare
370 g faina
un plic drojdie
100 g ciocolata
o esenta de rom
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala

Aluatul l-am preparat in masina de paine. Se pun ingredientele in cuva masinii in urmatoarea ordine: ouale,untul topit si racit,laptele, zaharul, sarea, esenta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala,faina si drojdia,dupa care se porneste masina pe programul de framantat.
Dupa terminarea programului se scoate aluatul pe o suprafata de lucru ( este un aluat moale si elastic) si se incorporeaza ciocolata ce a fost taiata in bucatele.  Se pune in tava pregatita cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa cam 30-40 minunte,la foc potrivit.
Se taie dupa ce s-a racit.




Pofta buna!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...